dijous, 29 d’abril del 2010

MEMÒRIA DE LA VISITA



En aquesta entrada, volem deixar-vos constància de la visita realitzada al far de Portopí. Com sempre ens sol passar, encara que molts de nosaltres ja el coneguem, Portopí sempre et sorprén, amb aspectes que t'havien passat per alt, i a més a més, sempre resulta molt interessant veure les impresions que genera a tot aquell que el visita per primera vegada.
Malgrat que la visita s'hagi de fer en un dia feiner, i és clar, per a molts resulti un problema a l'hora de poder combinar les tasques laborals, hem de dir que hem tengut una molt bona resposta (en total aprop dels trenta!). Afortunadament, el temps ens ha acompanyat (potser fins i tot massa!) amb la qual cosa l'experiència ha resultat gratificant per a passar un dia de lleure en un lloc únic i en un ambient molt acollidor. Cal que remarquem que, a més a més, els nostres anfitrions de l'Autoritat Portuària ens han rebut de manera exquisita, així doncs, la impressió general del grup ha estat molt bona i, una vegada més, des de la nostra entitat, els agraïm a aquesta entitat, i en particular a Ricardo Recio i a Javier, les seves atencions.

Per tal de què vos quedi un record d'aquesta trobada, vos explicarem quin ha estat el seu recorregut




El punt de trobada, a les 12.15 ha estat al control de seguretat, per tal de concentrar-nos i poder accedir fins a la zona d'aparcament i així, poder congregar-nos tots al far.

Després de les pertinents presentacions, en Javier (farer i expert en el tema) ens ha començat amb les explicacions tant pel que fa a l'emplaçament i aspectes exteriors del far (any de construcció, les seva ubicació en relació a Portopí, i la seva evolució en els seus usos...), per passar després a l'interior.

El discurs de l'exposició s'estructura en un total de 5 sales:

-La primera fa esment a la senyalització marítima de les Illes Balears. Es tracta d'un àmbit on es pretén que el visitant prengui el primer contacte amb el llenguatge i aspectes específics del tema

-La Sala II presenta una important i interessant col.lecció d'òptiques que ens permeten, fins i tot, contemplar com es possaven en marxa mitjançant un sistema de remunta de pesos, per a produir una llum rítmica




-La Sala III ens mostra una col.lecció de màquines de rotació, mentre que en la Sala IV es pot veure l'evolució que ha sofert l'enllumenat marítim a les costes der les Illes Balears, explicant, també els diferents combustibles utilitzats (oli d'oliva, parafina, petroli o gas acetilè)




-Finalment, en la darrera sala, es fa un apropament a la vida dels faroners: les seves tasques quotidianes i els riscs del seu treball







Una vegada finalitzada la visita, el grup ens hem reunit per prendre un refresc i deprés hem dinat tots junts. D'aquesta manera hem pogut conversar i estar junts durant una estona més.
Creiem que ha estat una experiència positiva, per la qual cosa, des de l'AAMMM vos donam les gràcies a tots els participants i esperam tornar-nos a trobar en d'altres propostes.