dissabte, 25 de juliol del 2009

S'Estelella.

Els dies de perdre no són dies de guanyar.

A les sis i mitja del matí ja m'estaven trucant per telèfon els més agosarats. En Jaume Amengual Serapio, el primer que ha provat d'efectuar la travessia des de la badia de Palma a bord del Brandó, no ho ha vist gens clar i ha tornat arrera, ... i és clar, si en Jaume no ha gosat passar ja he intuït que no ho farien els altres. De fet, a mesura que transcorria el matí m'han anat trucant des de Portocolom i Cala Gamba, rebent cada vegada el mateix missatge.

Una vertadera llàstima, perquè s'havien mobilitzat prop de vint barques amb les seves respectives tripulacions. Ho teníem tot organitzat, però el vent ens ha jugat una mala passada i ens hem vist obligats a suspendre la trobada o, si més no, a postergar llur celebració. Vint-i-quatre nusos de component nordest, ... quasi res.

Ja m'havia imaginat a mi mateix menjant plàcidament sota l'envelat de l'Alzina, davant la Platja de Ses Covetes amb la resta de tripulants i d'altres convidats d'excepció que s'havien apuntat, ... i només vos haig de dir una cosa, al llarg d'aquesta propera setmana dinaré i soparé de trampó gairebé cada dia.

4 comentaris:

jaume amengual ha dit...

la nit ya donava pistes del que pasaria en sortir el sol, el vent de gregal ha anat refosçant a mida que anavem avançant cap al punt de trobada, el cap enterrocat, devant les fontanelles hem beratat el rumb i a mida que anavem fent per fora el vent refrescava, surt el sol i dicidim esperar una estona.
un company- jaume serra- que tinc a la colonia de sant jordi, que navega amb una barca de neteja, ens hem comunicat i ha confirmat el pronostic, gregal fresc devant de la platja del trenc.
es hora de tornar cap a canostra, ens hem comunicat amb els company que voliem anar a la trobada per comfirmar aquesta decisio.
una llastima per la gent que ha fet feina per organitzar aquesta moguda, que segur que l'exit estava assegurat, i que no ha pogut esser.
salut i despres d'un temporal ve una bonança

Cesar ha dit...

Si si, la gent del Brandó hem fet un intent però el vent no ens deixava navegar amb tranquil·litat.
A les 6 ja érem a la barca i hem anat navegat a prop de la costa fins meitat de la platja de s'Arenal.
El vent bufava fort i amb bastants rages. Però nosaltres teníem un poc de ganes de guerra, així que hem enfilat cap a Cap Enderrocat. La nostra navegació cada vegada més allunyada de terra anava en proporció amb l'increment de vent i ones.
Quan duem una estona, cap endins, i el polsim ja ens havia fet la cara ben neta. El patró, amb molt d'encert, ha ordenat la tornada cap a terra.
En la tornada la cosa han estat un poc més humida. Ja no era solament la cara el que s'ens remullava i el vent havia pujat d'intensitat.
Realment no ha estat malament el començament del dia, a les 9 ja érem a port i ben espavilats.
Realment no ha estat un dia per guanyar, però tampoc hem perdut res.

Cèsar Barberà

Jaume Rosselló ha dit...

Meam si el cap de setmana que ve tenim més sort. Jo havia de sortir amb l'Alzina, des de Porto Colom, amb en Biel Rosselló i en Toni Vidal. Partint de Palma ja vérem que la cosa podia no anar massa bé. Però fórem optimistes i arribàrem fins el Port de Felanitx. Ens hi va acompanyar, com moltes altres vegades, en Xisco Gomis. No vàrem ni acabar de carregar els trasts a bord, i ni parlar d'amollar amarres. Després de fer un cafetó amb l'amo en Jaume Cifre, i una estona de tertulia, a més de tastar les ensaïmades den Toni Vidal -casolanes, delicioses...-decidirem tornar cap a Ciutat, passant per Manacor per deixar en Toni a casa seva, i per Biniali per fer-hi un bon pa amb oli. Tanmateix, així vaig poder assistir, a la nit, a la XIV Cantada d'Havaneres i Cançó Marinera, a Sant Jordi (Arpellots Habaneres Band)on vaig coincidir amb Xisco Gomis i la seva dona, de la que ara no record el nom, però sí que és força simpàtica.
Efectivament, jo no diria que ha estat dia de perdre res. Com a molt un parell d'hores de son...

Alzina barca museu ha dit...

Cèsar, ... si el vostre patró ha decidit posar rumb cap a port és perquè feia mal temps, d'això en pots estar ben segur. Tanmateix no en conec d'altre que sigui més agosarat que ell.
Esperem que aquest proper cap de setmana el temps acompanyi.
Mentrestant, el vostre esforç i el de la resta de tripulacions és d'agrair.