dimecres, 5 d’agost del 2009

Ara sí.


Aquesta vegada el temps ens respectà i a pesar que dissortadament el nombre de participants fou més reduït, finalment poguérem celebrar la Primera Trobada de Llaguts Clàssics.
Pel que fa al capítol d'agraïments, crec que és prou just que comencem pels armadors i tripulants de les embarcacions que es concentraren a mitjan matí del dissabte als envoltants de S'Estelella.

El Nabab i el Savanna, que es desplaçaren des de la badia de Palma, l'Argentina i l'Alzina, que ho feren des de Portocolom, i el Cala Sarral, procedent de Portopetro. No per això deixarem de considerar l'esforç que feren la resta de tripulacions que es mobilitzaren la setmana anterior.


Després cal fer menció de les noves incorporacions, la qual cosa no deixa de ser una notícia excel·lent. M'estic referint a dos alumnes de l'escola de mestres d'aixa que han decidit complementar la formació que reben a Son Bonet amb l'experiència de navegar amb aparells llatins, en Daniel Bonet i n'Albert Gualda Ripoll, dos mariners valents que segurament s'embarcaran amb nosaltres en futures ocasions. Dóno per fet que en Jaume Cifre Bermejo hi té molt a veure amb aquest tema. Probablement és ell que els ha contagiat la curolla. Per cert, n'Urko Berioategortua participà per segona vegada deixant constància de l'interès que desperta en ell la vela llatina. Haig de dir que no fou necessari explicar-li com havia de governar les maniobres, perquè ja ho assimilà a Cala Rajada. Bon fitxatge, ... sí senyor.


D'altra banda, a tots els alumnes en general els hem de felicitar per la confecció dels trofeus que foren lliurats als participants. Uns trofeus que destaquen per la seva senzillesa i originalitat.

Després i com és obvi, cal esmentar el patrocini de l'Ajuntament de Llucmajor i les constants atencions rebudes per part del Club Nàutic S'Estanyol de Migjorn i del Club Nàutic S'Arenal, que a més d'assignar a la flota llanxes de salvament i suport logístic, ens afalagaren amb un sopar i un berenar d'allò més esplèndid.

Vingueren també altres convidats d'excepció, entre els que cal destacar a Bartomeu Homar, Antoni López Vidal, Antoni Mir Sánchez i el nostre estimat amic Francesc Gomis, que a més d'encuidar-se'n d'acompanyar als tripulants d'un port a l'altre, com sempre, aquesta vegada també sortí per fora amb el llagut.

Acabaré per comentar-vos que en Lluc Tomàs Munar, que fou durant molts anys armador de l'Alzina, s'emocionà de valent quan el veié en surada, just al mateix moll on tantes vegades hi romangué amarrat anys enrere.

M'haureu de perdonar si considereu que els comentaris que he penjat al nostre blog són massa concisos. Ho podeu atribuir a les altes temperatures que estem suportant i al fet que el mes d'agost és, ... doncs això mateix, ... el mes en que la majoria de mortals agafen vacances. I és que de cop i volta m'ha entrat una mandra tremenda a l'hora d'escriure. Els companys i companyes que sempre em recriminen que m'enrotllo com una persiana ho agrairan.

Quan hagi superat aquesta crisi anímica us comentaré amb tota mena de detalls els darrers complements que hem adaptat al llagut. Mentrestant, me'n vaig una estona a prendre el sol con les sargantanes a S'Areneta, la platjeta que hi ha davant ca meva. És un dels avantatges de viure a la barriada del Molinar de Llevant.

Les imatges que s'adjunten foren captades per Jaume Rosselló Cuní.

_________________________

Antoni Josep Munar Reus