dilluns, 29 de juny del 2009

ITINERARIS ALZINA TEMPORADA 2009




Per tal d'acomplir amb la seva missió de "barca-museu", es presenta aquesta temporada el primer itinerari cultural que es portarà a terme.

Es tracta d'una ruta per les paraules que inclourà una aproximació al tema dels canvis toponímics produïts als espais costaners, així com un apropament a la terminologia marinera.

Aviat vos informarem del calendari.

Esperam que siguin del vostre interès i que col.laborin a la difusió de la cultura marítima.

1 comentari:

Jaume Rosselló ha dit...

Dissabte, abord de l'Alzina, ho vaig comentar molt per damunt amb en Biel Rosselló: no seria mala idea fer una samarreta de l'Alzina. Per ventura alguns de vosaltres estau en contra de l'uniformisme -jo vaig fer la mili i tampoc m'agradava portar uniforme, per tot el que signicicava aquell abillament en concret - però trob que seria maco lo de la samarreta. A més, ningú estaria obligat a dur-la, només faltaria...
Hi he pensat una mica amb el disseny, tot i que aquest punt requereix el consens de tots els implicats. Podríem aprofitar el logotip que figura a la portada del blog o un dibuix tècnic del llaüt. O combinar els dos elements. El color és un altra punt a consensuar. Havia pensat en el blau marí, però aleshores el logotip no destacaría prou, i sería massa calorosa. Una altra possibilitat és el blau cel, o simplement, el blanc.
També hi ha la possibilitat de no limitar el format a la samarreta, i fer un "polo" o fins i tot una camisa... Això dependria del pressupost. Però també ho podriem pagar nosaltres mateixos: cadascú la seva prenda...No ho sé...
Per cert, parlant de roba.... fa unes setmanes que intent trobar per internet, sense èxit, alguna referència gràfica de com anava vestida la gent de la mar, a Mallorca, els segles XVIII i XIX. Sabem com anava el pages, el senyor, etc... per que tenim nombroses referències gràcies al folcklore musical...Però i el vestit "típic" anàleg de la gent de la mar...Se veu que no devien ballar gaire els pescadors i els mariners en general...!
Algú de vosaltres té cap idea sobre aquest tema?
Bé,pensau-vos lo de la samarreta i digueu-me coses...
Salut!