dilluns, 4 de juliol del 2011

Comunicat exposició "La Llum del LLaüt" de Fabrizio Plessi


COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ D'AMICS DEL MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA

La Junta Rectora d'aquesta associació vol donar a conèixer la seva postura davant l'exposició “La llum del llaüt” de l'artista Fabrizio Plessi, inaugurada el passat dia 25 de juny a l'edifici de Sa Llotja de Palma.

Abans de tot volem fer palesa la nostra consideració i reconeixement de l'obra de l'esmentat artista i la seva aportació dins l'àmbit de l'art contemporani, de la mateixa manera que respectem la llibertat d'expressió, sobretot dins l'àmbit artístic. Però també aquest aspecte ens preocupa, ja que la repercussió que pot tenir aquesta obra, pot suposar que el valor poètic i estètic que l'artista prioritza difongui una idea distorsionada del significat de les embarcacions com a elements patrimonials. Significat per al qual l'Associació porta anys de reivindicació.

És per això, doncs, que manifestem la nostra desaprovació respecte de la manera en què s'han tractat i utilitzat el conjunt de les 14 embarcacions tradicionals de la tipologia llaüt dins l'àmbit expositiu, i de manera particular som contraris a la supressió de manera -sembla ser que no reversible- d'elements constructius, així com també rebutjam l'eliminació de capes de pintura amb informació sobre número de registre o matrícula, amb la qual cosa es perd també la informació relativa al seu mestre d'aixa.

Per a finalitzar, també ens agradaria conèixer si hi ha cap previsió de futur una vegada enllestida l'exposició: es tancaran en qualsevol magatzem fosc i humit; es desballestaran...? Potser sobretot tenint en compte que es tracta d'una exposició recolzada per l'Administració i que es porta a terme en un lloc tan emblemàtic com és Sa Llotja es podrien tenir un plans mínimament definits o aprofitar l'esdeveniment -al manco- per dotar-les d'una sortida viable. Això no només perquè hagin estat sota la mà de Fabrizio Plessi, sinó també perquè abans ja eren llaüts fets pels nostres artesans.



Associació d'Amics del Museu Marítim de Mallorca,
Palma, 30 de Juny de 2011

2 comentaris:

Biel Rosselló ha dit...

Comparteixo la vostra posició.
Biel Rosselló

LA MAR ha dit...

http://youtu.be/EfV3iu9SWg8