dilluns, 17 de gener del 2011

EXCEL.LENT ACOLLIDA A LA SEGONA EDICIÓ D'ALZINA SANT SEBASTIA



El passat dissabte dia 15 es va portar a terme la segona edició de les passejades de l'Alzina pel port de Palma amb l'objectiu d'apropar l'embarcació i el món de la marina tradicional al ciutadans.

En total es varen realitzar set sortides de mitja hora cadascuna d'elles que, una vegada més, vàren rebre una bona acollida per part del públic. La demanda va tornar a sobrepassar amb escreixos a les possibilitats de poder donar cabuda a tots. A més a més de noves demandes, també el públic de l'any anterior es va tornar a interessar per l'activitat i gent que a la primera edició no havia pogut embarcar ho ha pogut fer enguany. Això demostra que l'embarcació comença a ser coneguda i valorada, aspectes que són per a nosaltres d'una gran importància. El fet de què gent ens hagi demanat l'activitat, fins i tot abans de la seva publicació en el programa de festes, ens demostra com a poc a poc Alzina va generant interès.





Una vegada més, ens adonem que el públic local familiar és el que es decanta de manera més decidida. Els més petits tornen a ser els grans protagonistes i el seu descobriment dels vaixells de fusta i de la mar ens resulta molt gratificant. De fet, i de manera anecdòtica, es va donar el cas d'un petitó que va embarcar plorant amb un poc de por i a la tornada reia i es mostrava ja tot decidit o d'altres que creien que Alzina era una golondrina però que en desembarcar demanaven als seus pares que comprassin un vaixell.

Esperem que tots ells siguin els futurs navegants i que siguem capaços de formar a aquells que han de continuar estimant i conservant el nostre patrimoni.






Un dia assolellat i la mar en calma varen fer possible una jornada relaxada i molt agradable en què varem gaudir d'una navegació plàcida en un bon entorn i en bona companyia.

Volem agrair des de l'Associació dels Amics del Museu Marítim la col.laboració donada pel servei de Participació Ciutadana, que ens va permetre la inclusió de l'activitat dintre del programa, al Departament de Cultura pels calendaris donats als participants, a l'Autoritat Portuària per la cessió de l'Escala Reial, als patrons Jaume Amengual i Biel Rosselló pel seu valuós temps i dedicació, als amics de Cadaquès que ens varen acompanyar en al travessa des de S'Arenal fins al port i a tots els participants d'aquesta edició: Juanjo, Jesulenka (Associació Mon de Joguera) Marga, Néstor, Gloria, Pedro, Aina i tots els menuts que una vegada més han demostrat l'interès que tenen els nostres ciutadans cap al patrimoni marítim.

2 comentaris:

Jka ha dit...

Muchas gracias por dejarnos participar. A los niños y a nosotros nos ha gustado mucho.
Esperamos que ambas asociaciones podamos colaborar más en el futuro.

Alzina barca museu ha dit...

Estoy segura de que así va a ser y también de que pueden resultar cosas muy interesantes.

Vuestra participación y reconocimiento es el mejor premio que podemos tener.

Un abrazo muy fuerte para todos

Hortensia